top of page

Perdiguero de Burgos

384105807_6477834978932868_8474802555919057115_n.jpg

Diesel

BlueCorner's Indigo Chase

Reg.nr i NKK:

Født:

Titler / Premiering:

DK06479/2023

08/04-2023

Land: Spania - Størrelseskategori: Stor - Gjennomsnittlig forventet levetid: 12-14 år

Mild / Stille / Tøff / Arbeidsom / Lydig / Rolig / Intelligent

Perdiguero de Burgos, også kalt Burgos Pointer, er en hunderase som er innfødt i Spania. Den stammer fra Castilla, spesielt i provinsen Burgos, og denne robuste rasen brukes til jakt og har noen utmerkede egenskaper for småvilt.

Historie og opprinnelse av rasen Rasen går tilbake til det 16. århundre og har sitt opphav på det kastilianske platået, som er veldig utbredt. Det er svært sannsynlig at rasen deltok i skapelsen av andre raser i denne gruppen.

Det antas at rasen nedstammer fra en blanding av Sabueso Español og Pachón Navarro (også kjent som Perros de Punta Ibericos).

Beskrivelse Figuren til Burgos Pointer er kanskje ikke så stilisert som andre raser i gruppen (som English Pointer), men den formidler klart en følelse av robusthet takket være sitt firkantede snuteparti. Ting å legge merke til er de lange ørene og to brettede hudfolder i form av dobbelthake. Halen blir vanligvis kuttet av en tredjedel av sin opprinnelige lengde.

Farge: Den har to fargevarianter: en der den grunnleggende fargen er flekkete og/eller kombinert med andre brune farger, og en der den grunnleggende fargen er brun, som i dette tilfellet er hvit flekkete.

Pels: Pelsen er kort, buskete og glatt.

Høyde: Hannene fra 62 til 67 centimeter (24 til 26 tommer) og hunnene fra 59 til 64 centimeter (23 til 25 tommer).

Vekt: 25 til 30 kilo (55 til 66 pund).

Stell: Hvis den holdes i sitt naturlige miljø, er det sjelden behov for stell på grunn av dens perfekte tilpasning til miljøet. Som så mange andre jakthunderaser krever de daglig mosjon og store doser åpent terreng der de kan løpe.

Temperament: Det er en mild, rolig hund og blir sjelden skremt. Den trives ikke godt i bymiljøer.

Trening: Den er intelligent og lærer lett når det kommer til jakt.

Bruksområde: Som mange andre raser i denne gruppen, er dette en jakthund som brukes utelukkende i landskapsmiljøer. Den brukes til å jakte både hare (kaniner, harer, etc.) og fjær (fugler). Den er perfekt for jakt i alle typer terreng (hardt som det er), da den har utmerket fysisk styrke og fart.

Tekst hentet og oversatt fra Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Burgos_Pointer 

bottom of page