top of page

Acerca de

Artboard 1.png

Om oss

Qubera Recinto Kennel har oppdrett av Miniature American Shepherd og Basset Hound, vårt oppdrett er målrettet og vi fokuserer på god helse, mentalitet, bruksegenskaper og rasestandard. Vi fikk vår første Presa Canario i 2013, Quado, dette skulle i utgangspunktet bare være en familiehund og vi skulle aldri begynne med utstilling og oppdrett. Lite visste vi da at Quado pr.dd er Nordens mest titulerte Presa Canario med 23 vinnertitler😊

Vi hadde vårt første kull med Presa Canario i 2016, men så at etter hvert som vi ble eldre at vi ønsket oss en enklere rase, selv om Presa Canario alltid vil ligge våre hjerter nærmest.

I 2020 hadde vi vårt første MAS kull, hvor vi leaset både hannhund og tispe fra en annen oppdretter. Vi gjør vårt beste for å avle rasetypiske individer med fokus på mentalitet og helse. Vi ser også på eksteriør, da vi er aktive innen utstilling, men først og fremst mentalitet :)

i 2018 fikk vi vår første Basset Hound, som dessverre forlot oss så alt for tidlig. I 2021 hadde vi vårt første Basset Hound kull. Vi avler en lettere Hound enn hva mange forbinder med Basset Hound. Vi bruker hundene våres aktivt i skog både til jakt, spor og ettersøk etter skadet vilt. pr.dd er 3 av våres Basset Hound godkjente ettersøkshunder.

Alle kull blir født og oppvokst i stuen hjemme sammen med oss, vår sønn og andre hunder. Vi prøver å presentere valpene for ulike lyder og miljøer slik at valpene skal være godt rustet når dem kommer til sine nye hjem, både med tanke på bilkjøring, andre mennesker, berøring osv. Når valpene er 7 uker tar vi PAT test på valpene, dette er for å kartlegge litt hvordan valpene er og hvilke hjem disse passer best i da vi ikke ønsker at du som valpekjøper skal ende opp med en hund som ikke har de beste forutsetningene for å kunne lykkes sammen med deg. Det er ikke optimalt om du ønsker en familiehund å ender opp med den valpen som har de absolutt beste forutsetninger for et aktivt Jaktliv. Når valpene er 20-24 uker ønsker vi at så mange som mulig stiller opp på en Stresstestanalyse, dette er en test som vi som oppdretter betaler for. Her vil vi som oppdrettere se hvordan valpen tar de forskjellige øvelsene og testleder kartlegger og vil komme med tilbakemelding om det f.eks burde trenes annerledes. Dette er tester vi som oppdretter ønsker at alle stiller på, da dette er med på å kartlegge videre avl med tanke på mentalitet. Vi har selvfølgelig livslang oppfølging til våre valpekjøpere.

André er i dag godkjent dressurinstruktør, ettersøksinstruktør og aversjonsinstruktør gjennom NJFF og tatt diverse kurs, blant annet innen kynologi. 

Kontakt oss!

Har du spm vedrørende hunder, oppdrett, valper eller om oss, så nøl ikke med å kontakt oss :)

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
Takk for at du tar kontakt!
bottom of page